Johnny 52 jaar. Toetsenist van het theatergezelschap

Johnny 52 jaar, toetsenist van het theatergezelschap: Waarom doe je mee? En wat hoop je te bereiken met je deelname?

De periode van de politionele acties is mij onbekend. Maar ook de verhalen over de onderlinge banden tussen Ambonezen en de Keiezen was mij onbekend. Dat is iets wat mijn generatie nauwelijks heeft meegemaakt. Het zijn voornamelijk de oudere generatie Molukkers die dat hebben meegemaakt. Dankzij deze voorstelling kom ik er ook achter waarom dat was. Maar ook de verhalen over hoe Molukkers vroeger tegen Indische mensen en Papoea’s aankeken en andersom. Dit hoop ik te begrijpen allemaal.

Ik draag bij aan de muzikale invulling van deze theatervoorstelling.  En ik hoop dat de theaterspelers zich uiteindelijk profileren op het witte doek in Indonesië of op Bollywood haha…

Nee maar in ieder geval, we proberen alles uit de kast te halen wat we hebben. We brengen het over zoals het nog nooit eerder is gedaan.

Naast de Molukse culturele uitingen zoals folklore en andere muzikale uitingen is dit iets nieuws voor me. Dit is de eerste keer dat ik mee doe aan een theaterproductie. Naast gospel, jazz en popmuziek is dit qua muziek nieuw voor me. Het dwingt me om meer te luisteren naar de muziek van die tijd. Ik vind het hartstikke leuk.

Johnny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *