Aïsha 32 jaar, over haar deelname aan de theaterproductie: ‘Hoe zat het het ook alweer?’

Aïsha 32 jaar in een interview met de Krant Van Hoogeveen:

HOOGEVEEN De stichting Samurau heeft de afgelopen maanden de voorstelling Hoe zat het ook alweer op de planken gebracht. Een voorstelling over dekolonisatie.

Een van de acteurs van de voorstelling is Aïsha Matitaputty (32). ,,Ik werd voor deze voorstelling benaderd door Mietji Hully. Ik had al eerder meegedaan met een voorstelling van de stichting. Over de dekolonisatie werd in de Molukse gemeenschap niet of nauwelijks gesproken. ,,Ik wist er zelf ook weinig vanaf”, vertelt Matitaputty. ,,Mijn grootouders kwamen naar Nederland in de veronderstelling dat ze na een half jaar weer terug zouden gaan. Dus werden mijn ouders opgevoed met dat ze dankbaar moesten zijn dat ze hier waren. En verder niet teveel kritiek leveren en geluid maken. Ik ben zelf ook zo deels opgevoed. Net als de meesten van de derde generatie Molukkers. Mijn opa zat in het leger en ik hoorde wel verhalen over hoe mooi de Molukken waren, maar verder werd er niet echt over het koloniale verleden gesproken.” Klik op de volgende link om het hele artikel te lezen!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/samurau/domains/samurau.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One thought on “Aïsha 32 jaar, over haar deelname aan de theaterproductie: ‘Hoe zat het het ook alweer?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *