Otek 63 jaar. Drummer van het theatergezelschap

Otek 63 jaar. Drummer van het theatergezelschap: Waarom doe je mee aan dit theaterstuk?

Ik vind het gewoon hartstikke leuk om hier aan mee doen. Het zijn verhalen waarvan ik denk goh dat heb ik nooit meegemaakt of nooit van gehoord ofzo. En vanuit deze verhalen dan kom je toch tot inzicht zeg maar van wat er vroeger is gebeurd. Ik trek hier ook lering uit, van al die persoonlijke verhalen. Ja thuis praat je van kleins af aan alleen over de perjuangan enzo dat soort dingen, alleen dat. Dat gedeelte, daar praat je heel vaak over. Maar over Papoea en de Indische mensen daar werd niet over gesproken. Ik weet dat de Indische mensen voor ons tijdelijk in Westerbork werden gehuisvest. Dus ja wij zijn na hun in Westerbork  komen wonen.

Wat hoop je te bereiken?

Ja dat de mensen die komen kijken op een gegeven moment toch ook weten van goh zit dat zo? Dat wisten wij niet. Dat geldt eigenlijk ook voor mij maar uiteraard ook voor de mensen die komen kijken. En uiteindelijk kan ik het er ook thuis met mijn kinderen over hebben. Dat ik dit op een gegeven moment ook door geef aan mijn kinderen, zodat zij dit ook leren. We stonden uiteindelijk niet alleen in onze frustraties en woede. Dat komt uiteindelijk toch tot uiting met deze voorstelling. Dus het is best wel een leerproces voor mij. Ik denk dat ik niet de enige ben. Ik denk dat veel mensen van de tweede generatie hier niet van op de hoogte zijn. Dus voor mij is het een voordeel om aan deze theaterproductie mee te doen.

Hoe zat het ook alweer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *